Ako sebi postavljate pitanje da li je izgradnja bazena u dvorištu neophodan poduhvat i zašto imati bazen u dvorištu, razmotrite nekoliko pitanja, odnosno prednosti koje će bazen doneti Vama i Vašoj porodici.

Plivanje smanjuje troši kalorije i pozitivno utiče na zdravlje

Ukoliko imate bazen u dvorištu, sasvim je sigurno da će boravak u njemu pomoći telu da se opusti i oslobodi stresa. Spavaćete i bolje, bićete rasterećeniji a samim tim ćete i plivanjem podstaći rad mišića što će zameniti i odlazak u teretanu. Iznenadićete se koliko kalorija plivanje može sagoreti bez previše napora. Blago plivanje može sagoreti preko 200 kalorija na sat i teško ćete to osetiti. Za druge vrste vežbanja, poput trčanja, potrebno je mnogo više napora da sagorete istu količinu. Samim tim, plivanje je nesumnjivo jedna od najboljih vežbi koja može smanjiti rizik od širokog spektra kardiovaskularnih bolesti.

zašto je dobro imati bazen u dvorištu

Bazen znači kvalitetno provedeno vreme

Ukoliko imate bazen u dvorištu sasvim je verovatno da nećete morati da investirate puno novca u odlazak na obližnje, javne bazene, gurajući se sa drugim ljudima kada jednostavno možete uživati u svim prednostima sopstvenog bazena.

Imati bazen u dvorištu omogućava vam da uživate u kvalitetnijem druženju sa porodicom bez napuštanja kuće. To znači da ćete moći da provodite prijatno vreme u druženju sa porodicom i prijateljima, opuštajući se i odmarajući u blizini onih koje volite.

No Internet Connection